Picasso

Picasso, een mooie zwarte kater, liep in het asiel constant heen en weer voor de tralies van het buitenverblijf (teken van stress) en ‘s nachts werd hij aangevallen door de andere katten die in het asiel zaten.

Ik kon hem daar niet zo laten zitten en heb hem op 9 april 2011 meegenomen uit het asiel Amstelveen.  Toen ik thuis kwam heb ik hem in een bench geplaatst. Picasso was een kater die vrijwel niet gesocialiseerd was waardoor  het onmogelijk was om hem aan te raken. Als ik zijn eten in de bench plaatste dan was hij volledig in paniek en sprong tegen de tralies op van angst.  Na een tijdje heb ik hem in een aparte kamer los laten lopen. Daar verstopte hij zich constant en kwam niet te voorschijn als ik ook in die kamer aanwezig was. Na ongeveer een maand kwam hij voorzichtig te voorschijn om te eten. Eind mei liep hij rustig in de kamer rond en vluchtte niet meer weg als ik binnen kwam, maar bleef wel zeer alert. Langzaam heb ik een van mijn katten geïntroduceerd bij Picasso. Hij was niet bang voor andere katten maar dus wel voor mensen.

Door hem heel voorzichtig met een veer te aaien, probeerde ik hem langzaam te laten wennen aan het gevoel om aangeraakt te worden. In september had ik de veer vervangen door een plastic hand. Hij kon behoorlijk uitvallen naar de hand en vond het nog steeds eng om aangeraakt te worden maar ik kon hem nu tijdens het eten voorzichtig over zijn kop aaien.

Hij begon meer te spelen met een van mijn katten, wat een goed teken was want spelen is ontspanning. In februari kwam hij voorzichtig naast mij op bed liggen en kon ik hem weer heel voorzichtig aaien.

Op 30 juni 2012 heb ik Picasso naar een nieuw eigenaar gebracht waar meerdere katten aanwezig waren. Hij paste zich vrij snel aan maar blijft erg bang. De eigenaars zijn erg blij met hem en hij wordt langzaam maar zeker steeds minder angstig, maar hij heeft nog een lange weg te gaan. De nieuwe eigenaars vangen regelmatig kittens op om ze te socialiseren en het blijkt dat Picasso een zwak heeft voor kittens. Ik ben heel blij dat Picasso uiteindelijk een goed huis heeft gevonden en zich zelf kan zijn bij deze eigenaars.