Mickey

Op 22 augustus 2012 kwam ik Mickey in asiel Amstelveen tegen. Mickey was een zeer angstige dame van middelbare leeftijd die constant in haar mandje achter in het hok lag. Zij had altijd gewoond in een rustige omgeving bij een wat oudere eigenaar. Toen deze eigenaar overleden was, is Mickey in het asiel beland. Daarna is ze door een echtpaar geadopteerd maar helaas na een jaar is ze weer naar het asiel gebracht omdat het echtpaar ging scheiden en het niet mogelijk was om Mickey te houden.

Ik heb haar mee naar mijn huis gekomen en in een aparte kamer geplaats. De eerste periode verstopte zij zich overal. Toen ze wat gewend was heb ik de verstop plekken geblokkeerd.  Dat ging goed en ze werd steeds rustiger, ook als ik in de kamer aanwezig was. Oppakken was niet mogelijk en aaien vond ze dood eng.

Om haar minder angstig te maken ben ik met gedragstherapie gestart.  Met veel geduld en tijd zag ik dat ze met hele kleine stapjes vooruit ging. Het was heel mooi om te zien hoe ze reageerde op mij want ik had echt contact met haar! Het was een ontzettend lieve dame.

In november 2013 had een mevrouw belangstelling voor Mickey. Omdat Mickey naar vreemden toe nog steeds angstig was, heb ik een video gemaakt van Mickey waarop te zien was hoe ze zich normaliter gedroeg. Deze heb ik laten zien toen de mevrouw Mickey kwam bekijken, zodat ze een goed beeld zou krijgen van Mickey. De mevrouw was vanaf het begin al helemaal weg van Mickey en heeft haar uiteindelijk ook meegenomen.

Het was ontzettend leuk om te horen dat Mickey al na een dag het hele huis doorliep, geaaid wilde worden, op schoot en naast de nieuwe eigenaar op de bank kwam liggen.  Ik ben ontzettend blij dat Mickey zo goed terecht is gekomen en dat het een hele goede match bleek te zijn!